Färjestad vann mot Leksand 2
NDHL

Färjestad utklassade Leksand 2 på hemmaplan

Färjestad dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Leksand 2 i NDHL DamEttan västra med hela 17-0 (3-0, 7-0, 7-0).

Färjestad har nu en fin svit med tre matcher i rad utan att ha släppt in mål.

I och med detta har Färjestad hela tolv raka segrar i NDHL DamEttan västra och behöver en seger till för att gå igenom serien obesegrade.

Färjestad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Esteri Kalliomäki, Karolin Malmquist och Julia Blitz. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Färjestad som var starkast. Laget vann perioden med hela 7-0 och ställningen efter två perioder var 10-0.

Färjestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 17-0. Målen i sista perioden gjordes av Mille Kunnerup Sørensen, som gjorde två mål, Esteri Kalliomäki, Emma Murén, Gabriella Johansson, Julia Blitz och Alli Borrow.

Färjestads Alli Borrow stod för ett mål och fem assists, Emma Murén gjorde två mål och tre målgivande passningar, Mille Kunnerup Sørensen gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål, Esteri Kalliomäki gjorde två mål och två målgivande passningar, Karolin Malmquist gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Laura Lobis gjorde två mål och ett målgivande pass.

Färjestad imponerar med fem segrar och 58–3 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand 2 har två vinster och tre förluster och 8–34 i målskillnad.

Det här betyder att Färjestad är klara seriesegrare, och Leksand 2 på sjunde plats med sex poäng.

I nästa match, lördag 9 december, har Färjestad Brynäs borta i Monitor ERP Arena 12.00, medan Leksand 2 spelar borta mot Falu IF 16.00.