Enköpings SK förlorade mot Vallentuna Hockey
Hockeyettan

Vallentuna avgjorde i förlängningen mot Enköping

Matchen i hockeyettan östra mellan hemmalaget Enköping och gästande Vallentuna var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Vallentuna spikade segerresultatet, 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Oskar Söderberg, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Det var bortaseger nummer fyra i rad för Vallentuna.

Enköping tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Daniel Andersson assisterad av Tim Friberg och Lucas Lagerstedt. Efter 7.18 i andra perioden slog Ernst Axel Boberg till, på pass av Oskar Söderberg och kvitterade för Vallentuna.

Ernst Axel Boberg gjorde dessutom 1-2 efter 14.25 framspelad av Filip Sundell och Gustav Eriksson.

Enköpings Mattias Eklund gjorde 2-2 efter 18.51 framspelad av Edwin Günther.

Enköping gjorde 3-2 genom Adam Wagner efter 2.45 i tredje perioden.

Efter 13.27 av matchen kunde Marcus Andersson kvittera till 3-3 för Vallentuna. I förlängningen tog det 2.54 innan Vallentuna också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Oskar Söderberg, på pass av Marcus Andersson och Lukas Paulsson.

Oskar Söderberg gjorde ett mål för Vallentuna och spelade fram till två mål.

Det här var Enköpings fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vallentunas sjunde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Enköping på åttonde plats i tabellen, medan Vallentuna är på femte plats.

Nästa motstånd för Enköping är Visby/Roma. Lagen möts fredag 8 december 19.00 i Visby Ishall. Vallentuna tar sig an Brödernas/Väsby borta onsdag 6 december 19.00.