Huddinge IK förlorade mot Visby/Roma
Hockeyettan

Straffar avgjorde – Visby/Roma vann mot Huddinge

Huddinge spelade mot Visby/Roma hemma i en riktigt jämn match i hockeyettan östra. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Visby/Roma avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Nils Bolin blev hjälte i straffläggningen.

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström om matchen:

– Vi gör en okej match, tycker att vi borde avgjort tidigare med alla lägen vi hade i matchen. Men det är skönt att vinna på straffar till slut. Vi tar med oss 5 poäng hem från den här bortahelgen så det är bra.

Därmed har Visby/Roma vunnit fyra matcher i rad i hockeyettan östra.

Visby/Roma tog ledningen efter elva minuters spel, genom Tim Bothén framspelad av Elias Lindström och Emil Grimlund. Efter 15.48 i andra perioden slog Charlie Kronnäs till, framspelad av Nils Strandberg Sarén och David Puikkonen och kvitterade för Huddinge. Visby/Roma tog ledningen på nytt genom Nils Bolin efter 4.06 i tredje perioden.

Med 3.34 kvar att spela av matchen kunde Anton Kalte kvittera till 2-2 för Huddinge. I straffläggningen var det Visby/Roma som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Nils Bolin för.

Huddinge har tre vinster och två förluster och 16–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Huddinges sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Visby/Romas sjunde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Huddinge på sjunde plats i tabellen, och Visby/Roma är på tredje plats.

Nästa motstånd för Huddinge är Eskilstuna Linden. Lagen möts onsdag 6 december 19.00 i Smehallen. Visby/Roma tar sig an Enköping hemma fredag 8 december 19.00.