Toronto Maple Leafs förlorade mot Boston Bruins
Arkivbild

Stark seger för Boston i toppmatchen mot Toronto

Det var två topplag som möttes i NHL på söndagen. Och det slutade med seger för bortalaget Boston, som besegrade Toronto med 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0) efter förlängning.

Brad Marchand blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.52 in i förlängningen.

Boston Bruins tog ledningen efter tio minuters spel, genom David Pastrnak framspelad av Brandon Carlo och Hampus Lindholm. Boston gjorde 0-2 genom Kevin Shattenkirk efter 7.36 i andra perioden.

Efter 12.06 av perioden kunde Auston Matthews göra 1-2 för Toronto Maple Leafs. 2.11 in i tredje perioden nätade Torontos Max Domi på pass av Nicholas Robertson och Calle Järnkrok och kvitterade för Toronto.

13.09 in i perioden slog Trent Frederic till på pass av Derek Forbort och Morgan Geekie och gav laget ledningen för Boston.

Toronto kvitterade till 3-3 med sex sekunder kvar att spela ännu en gång genom Auston Matthews assisterad av Mitchell Marner och John Tavares.

I förlängningen tog det 4.52 innan Boston avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Brad Marchand, framspelad av David Pastrnak.

Bostons David Pastrnak stod för tre poäng, varav ett mål.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Toronto med 14–15 och Boston med 15–20 i målskillnad. Det här var Torontos femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bostons femte uddamålsseger.

Det här betyder att Toronto ligger på fjärde plats i tabellen, och att Boston leder serien.

Nästa motstånd för Toronto är Ottawa. Lagen möts fredag 8 december 01.00 i Canadian Tire Centre. Boston tar sig an Columbus hemma måndag 4 december 01.00.