Troja/Ljungby förlorade mot Linköping 2

Linköping 2 vinnare mot Troja/Ljungby – kvitterade och avgjorde sent

Matchen mellan hemmalaget Troja/Ljungby och gästande Linköping 2 i NDHL DamEttan södra var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Linköping 2:s Meija Lind. I förlängningen kunde Linköping 2 avgöra till 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) genom Tilde Simensen efter 20. 12 och fullborda vändningen.

Tilde Simensen slog till efter bara tolv sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Inget av lagen fick in något mål i varken första eller andra perioden.

Troja/Ljungby tog ledningen först efter tio minuters spel i tredje perioden, genom Alva Johansson.

17.27 in i tredje perioden slog Meija Lind till på pass av Linnea Horn och kvitterade för Linköping 2.

Laget avgjorde matchen med -1.48 kvar att spela genom Tilde Simensen. Simensen fullbordade därmed Linköping 2:s vändning.

Det här var Troja/Ljungbys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköping 2:s andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Troja/Ljungby ligger kvar på femte plats och Linköping 2 sist, på sjunde plats i tabellen.

Troja/Ljungby tar sig an Rögle i nästa match hemma söndag 10 december 12.00. Linköping 2 möter Karlskrona hemma fredag 8 december 19.00.