Olofström vann mot Hanhals Kings
Hockeytvåan

Hattrick av Filip Bergman när Olofström slog Hanhals Kings

Filip Bergman stod för ett hattrick när Olofström besegrade Hanhals Kings på hemmaplan i hockeytvåan södra A herr med 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 1-0) efter förlängning.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Albin Henriksson och Mio Noteklint Carlson, målen för Hanhals Kings gjordes av Axel Fritiofsson 2, Alexander Insulander och Tim Olsson.

– Finns mer att önska från denna match, men starkt att vinna även när spelet inte stämmer helt, bra karaktär hos grabbarna. Bergman och Thor räddade oss idag, kommenterade Olofströms assisterande tränare Torbjörn Viktorsson.

Hanhals Kings huvudtränare Tobias Karlsson:

– En spelmässigt bättre match än de senaste mot ett formstarkt Olofström. Dock saknades skärpan i de avgörande lägena som behövs för att vinna matchen.

Filip Bergman slog till 1.01 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Hanhals Kings med hela 7-2.

Segern var Olofströms sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Filip Bergman efter 3.03, men Hanhals Kings kvitterade genom Axel Fritiofsson bara 22 sekunder senare. Olofström startade andra perioden starkast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Mio Noteklint Carlson och Filip Bergman innan Hanhals Kings svarade och gjorde 3-2 genom Axel Fritiofsson. 6.21 in i tredje perioden nätade Hanhals Kings Tim Olsson på pass av Kasper Bäckström och Albin Andersson och kvitterade för Hanhals Kings.

9.02 in i perioden slog Albin Henriksson till framspelad av Viggo Egonsson och Hugo Mörnhed och gav laget ledningen för Olofström.

Efter 15.42 slog Alexander Insulander till på pass av Tim Olsson och Josh Villaflor och kvitterade för Hanhals Kings.

I förlängningen tog det 1.01 innan Olofström avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Filip Bergman.

Olofströms Hugo Mörnhed hade tre assists.

Det här var Olofströms tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hanhals Kings femte uddamålsförlust.

Det här betyder att Olofström slutar på sjunde plats, och Hanhals Kings på åttonde plats.