Troja/Ljungby J18 förlorade mot HV 71
J18 Region

Gorsic och Dufva matchvinnare för HV 71 mot Troja/Ljungby J18

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av HV 71:s Roko Gorsic, och i förlängningen kunde HV 71 avgöra den jämna matchen borta mot Troja/Ljungby J18 i J18 Region syd herr genom Liam Dufva efter 1. 47. Slutresultatet blev 3-4 (0-1, 2-0, 1-2, 0-1).

HV 71:s tränare Daniel Eriksson:

– Spännande match som vi spelade med många underåriga spelare och kort om folk. Vi gör en bra prestation. Vi hämtar upp underläge två gånger och visar stor moral genom att kunna knipa segern i förlängningen.

Liam Dufva stod för HV 71:s avgörande mål 1.47 in i förlängningen.

I och med detta har HV 71 hela sex raka segrar i J18 Region syd herr.

HV 71 tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Roko Gorsic assisterad av Emil Strålberg och Algot Jansson. Efter 15.27 i andra perioden slog Rasmus Fredh till, framspelad av Jacob Samuelsson och Viggo Kvarnstedt och kvitterade för Troja/Ljungby J18.

Jacob Samuelsson gjorde dessutom 2-1 efter 19.25 på pass av Rasmus Fredh och Viggo Kvarnstedt.

7.29 in i tredje perioden slog Tobias Krestan till på pass av Liam Dufva och Algot Jansson och kvitterade för HV 71.

8.12 in i perioden nätade Troja/Ljungby J18:s Jacob Samuelsson återigen framspelad av Linus Johansson och Alex Möller och gav laget ledningen för Troja/Ljungby J18.

HV 71 kvitterade till 3-3 med två sekunder kvar att spela ännu en gång genom Roko Gorsic.

I förlängningen tog det 1.47 innan HV 71 också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Liam Dufva, framspelad av Sigge Lindh och Philip Lantz.

Jacob Samuelsson gjorde två mål för Troja/Ljungby J18 och ett målgivande pass.

Troja/Ljungby J18 har en vinst och fyra förluster och 12–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Troja/Ljungby J18:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HV 71:s fjärde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Troja/Ljungby J18 på nionde plats i tabellen, medan HV 71 är på andra plats.

Troja/Ljungby J18 möter Tingsryd i nästa match hemma torsdag 7 december 19.00. HV 71 möter samma dag Karlskrona borta.