Rosvik IK vann mot Kiruna AIF
Hockeytvåan

Uddamålsseger för Rosvik hemma mot Kiruna AIF

Hemmalaget Rosvik vann matchen mot Kiruna AIF i hockeytvåan norra A herr. Resultatet i lördagens match i Norrbotten Stål Arena blev 7-6 (3-1, 3-3, 1-2).

Segern var Rosviks femte på de senaste sex matcherna.

Rosvik hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.49 genom Erik Wikgren, och gick upp till 2-0 innan Kiruna AIF svarade.

I periodpausen hade Rosvik ledningen med 3-1. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

I tredje perioden var det i stället Kiruna AIF som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 men Rosvik kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Rosviks Erik Wikgren stod för ett mål och fyra assists och John Samuelsson gjorde två mål och ett målgivande pass. Viktor Palovaara och Willy Rutfors gjorde ett mål och två assist var för Kiruna AIF.

Det här var Rosviks andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kiruna AIF:s andra uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Rosvik på femte plats och Kiruna AIF på andra plats.

Rosvik tar sig an Kiruna City i nästa match hemma söndag 3 december 13.00. Kiruna AIF möter samma dag 12.00 Stil Hockey borta.