Västerviks IK förlorade mot Bäcken
J20 Region

Förlängningsseger för Bäcken mot Västervik

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Bäcken avgöra den jämna matchen borta mot Västervik i J20 Region syd herr. Slutresultatet blev 4-5 (1-2, 3-0, 0-2, 0-1). Matchhjälte blev Joel Benjaminsson, som gjorde det avgörande målet 27 sekunder in i förlängningen.

Bäcken startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Joel Benjaminsson och Ville Bodin innan Västervik svarade och gjorde 2-1 genom Jonathan Kirschner. Västervik gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. Men Bäcken vände matchen på nytt i tredje perioden och gick från 4-2 till 4-5. Benjaminssons 4-5-mål kom med 33 sekunder kvar av matchen.

Det här var Bäckens fjärde uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Västervik på elfte plats i tabellen, och Bäcken är på sjätte plats.

I nästa match, tisdag 5 december, har Västervik Halmstad HF borta i Halmstad Arena 19.20, medan Bäcken spelar hemma mot Tingsryd 19.00.