Orsa förlorade mot Valbo HC
Hockeytvåan

Stark seger för Valbo i toppmatchen mot Orsa

Det var två topplag som möttes i hockeytvåan västra A herr på fredagen. Och det slutade med seger för bortalaget Valbo, som besegrade Orsa med 6-2 (1-0, 3-1, 2-1).

– Missade för mycket, kommenterade Orsas tränare Mats Lusth.

Valbos tränare Anton Henriksson om matchen:

– Jag tycker vi gör en grym bortamatch, vi är de klart bättre laget och alla spelare är påkopplade och krigar där ute, man blir grymt stolt över samtliga!

Valbo tog ledningen efter 19.57, genom Max Grundel assisterad av Isac Sjögren och Anton Casselstål. Efter 4.02 i andra perioden slog Emil Hagman till, på pass av Emil Svensson och Dag Sjöberg och kvitterade för Orsa.

Valbos Max Grundel gjorde 1-2 efter 9.36 framspelad av Johan Grönquist.

Felix Söderblom gjorde dessutom 1-3 efter 17.28 framspelad av Isac Sjögren och Johan Eriksson.

Johan Grönquist gjorde dessutom 1-4 efter 18.37 på pass av Rasmus Hemström och Joel Carlsson.

Valbo gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 1-4 till 1-6, målen av Filip Persson och Alex Sahlberg. Det rycket avgjorde matchen.

Liam Almlund Ek reducerade förvisso, men närmare än 2-6 kom inte Orsa. Valbo tog därmed en stabil seger.

Johan Grönquist gjorde ett mål för Valbo och spelade fram till två mål.

Orsa stannar därmed på tredje plats, och Valbo toppar fortfarande tabellen.

Orsa tar sig an Malung i nästa match borta tisdag 5 december 19.00. Valbo möter Söderhamn/Ljusne hemma onsdag 6 december 19.00.