Åmåls SK vann mot Karlskoga IK
Hockeytvåan

Efterlängtad seger för Åmål – steg åt rätt håll mot Karlskoga IK

Det har varit en tung period med sju förluster i rad för Åmål i hockeytvåan västra C herr. Men hemma mot Karlskoga IK bröts den tuffa sviten. Det blev 5-4 (2-1, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen i Åmåls Ishall.

– Jämn match där Åmål vinner på straffar, kommenterade Åmåls tränare Jonas Möörk.

Karlskoga IK:s assisterande tränare Casper Boox tyckte till om matchen:

– Vi gör en helt okej första, inte riktigt där vi vill vara. Andra perioden tokdominerar vi men bjuder på baklängesmålen. Tredje fortsätter vi att trumma på med bra tålamod men de lyckas vinna på straffar. Det är surt, vi ska vinna den här matchen efter ordinarie!

Åmål startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Pontus Åberg och David Kozma innan Karlskoga IK svarade och gjorde 2-1 genom Johan Schreiber. Efter 4.38 i andra perioden nätade Casper Hahne, framspelad av Gustav Östlund och Johan Schreiber och kvitterade för Karlskoga IK.

Åmåls Viktor Karlsson gjorde 3-2 efter 5.13 på pass av Pontus Åberg och Rasmus Eriksson.

David Kozma gjorde dessutom 4-2 efter 9.46 framspelad av Garrett Clegg och Jack Johnson.

Karlskoga IK:s Jesper Ahl gjorde 4-3 efter 10.26 på pass av Johan Schreiber.

14.43 in i tredje perioden slog Sebastian Sääf till framspelad av Gustav Östlund och Johan Schreiber och kvitterade för Karlskoga IK.

Fjärde perioden blev mållös.

Karlskoga IK:s Johan Schreiber stod för fyra poäng, varav ett mål och Gustav Östlund hade tre assists.

Det här var Åmåls tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Karlskoga IK:s tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Karlskoga IK nu ligger på sjunde plats. Åmål är på femte plats.

Nästa motstånd för Åmål är Munkfors. Karlskoga IK tar sig an Hammarö hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.