Tyler Vesel jublar efter 3–2-målet.

Brynäs kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Först kvitterade Anton Rödin i slutminuterna och sen avgjorde Tyler Vesel i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) för Brynäs mot Östersunds IK i Hockeyallsvenskan.

Tyler Vesel slog till efter bara tolv sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Första perioden var jämn. Brynäs inledde bäst och tog ledningen genom Jack Kopacka efter 6.17, men Östersunds IK kvitterade genom Viktor Granholm i slutet av perioden. Östersunds IK gjorde också 1-2 efter 7.50 i andra perioden när Henrik Marklund fick träff framspelad av Anton Öhman och Daniel Öhrn. Brynäs kvitterade till 2-2 med 1.03 kvar att spela genom Anton Rödin framspelad av Johan Larsson och Simon Bertilsson.

Laget avgjorde matchen med -1.48 kvar att spela genom Tyler Vesel.

Det här var Brynäs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Östersunds IK:s sjunde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Östersunds IK nu ligger på 13:e plats. Brynäs leder serien.

I nästa match möter Brynäs Västerås hemma och Östersunds IK möter Tingsryd hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.