Ludvika HF Lightning vann mot Kvarnsvedens GoIF IK
Hockeytrean

Alexander Nilsson tremålskytt i Ludvikas seger mot Kvarnsveden

Alexander Nilsson stod för ett hattrick när Ludvika besegrade Kvarnsveden på hemmaplan med 6-2 (1-0, 2-2, 3-0) i hockeytrean Dalarna.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Jesper Borsje Dahlström, Peter Byström och Alexander Ekberg, målen för Kvarnsveden gjordes av Linus Borres och Oskar Hagberg.

– Kvarnsveden kämpar emot bra genom hela matchen, men till sist får vi lite mer utdelning och kan ganska komfortabelt vinna matchen. Lär hylla Alexander Nilsson lite extra ikväll, som debuterar 14 år gammal och står för ett hattrick. Visar att Ludvika har en bra ungdomsverksamhet med många duktiga spelare och ledare. Vi laddar på inför Häradsbygden nästa fredag, då måste vi komma upp några snäpp, tyckte Ludvikas tränare Elias Ströberg, efter matchen.

Efter fyra segrar i rad för Kvarnsveden tog det stopp. Ludvika tog i stället sjunde segern i rad.

Ludvika tog ledningen efter 19.36, genom Alexander Nilsson assisterad av Jacob Johansson. Ludvika inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Alexander Nilsson, innan Kvarnsveden svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Oskar Hagberg för framspelad av Pontus Dantanus Haglöf och Edwin Nielsen efter 5.54.

I slutminuterna var det dock Ludvika som tog greppet. Alexander Ekberg gjorde 3-2 efter 14.56, på pass av Sebastian Nilsson. Ludvika startade tredje perioden bäst och gick från 3-2 till 6-2 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Jesper Borsje Dahlström, Alexander Nilsson och Peter Byström och avgjorde matchen.

Ludvikas Jacob Johansson hade tre assists.

Det här betyder att Ludvika är kvar på tredje plats, och Kvarnsveden stannar på femte plats, i tabellen.

Fredag 8 december spelar Ludvika borta mot Häradsbygden 19.00 och Kvarnsveden mot Älvdalen hemma 19.15 i Borlänge Ishall.