Linköping vann mot Troja/Ljungby J18

Troja/Ljungby J18 en lätt match för Linköping som vann klart

Linköping fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Troja/Ljungby J18 i J18 Region syd herr med 9-4 (4-1, 3-1, 2-2).

– Vi är betydligt bättre än Troja första 30 och leder med 7-1 efter halva matchen. Sista halvan tycker jag att vi slår av lite på takten och bjuder in dem i matchen. Vi tar med oss första halvan där jag tycker att vi försöker spela och göra dem saker som vi pratat om inför matchen. Vi bygger vidare på det till söndagens match mot Kungälv, kommenterade Linköpings tränare Jesper Bohlin efter matchen.

Linköping var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Även i andra perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 7-2.

Efter 6.36 i tredje perioden reducerade Troja/Ljungby J18:s Jörgen Börresen Presterudstuen på nytt på pass av Viktor Olihn och Charlie Klemetz.

Troja/Ljungby J18 reducerade igen efter 8.54 i tredje perioden genom Viktor Olihn framspelad av Rasmus Fredh.

16.56 in i tredje perioden slog Martin Mivell till ännu en gång framspelad av Hugo Johansson och ökade ledningen för Linköping.

Laget punkterade matchen med ett 9-4-mål med 29 sekunder kvar att spela återigen genom Axel Bjurman assisterad av Oskar Lisler. 9-4-målet blev matchens sista.

Linköping har tre segrar och två förluster och 21–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja/Ljungby J18 har en vinst och fyra förluster och 9–30 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Linköping på femte plats i tabellen, och Troja/Ljungby J18 är på nionde plats.

I nästa match, söndag 3 december, har Linköping Kungälv borta i Oasen 14.40, medan Troja/Ljungby J18 spelar hemma mot HV 71 12.00.