HC Vita Hästen förlorade mot Karlskrona HK
J18 Region

Karlskrona har fyra raka segrar – vann mot Vita Hästen med 6-5

Karlskrona är i bra form just nu. På torsdagen kom seger nummer fyra i rad, efter 6-5 (2-1, 1-2, 2-2, 1-0) efter förlängning borta mot Vita Hästen. Det innebär också att Vita Hästen har åtta raka förluster i J18 Region syd herr.

Hugo Ingemarsson blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål efter bara 49 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Vita Hästen inledde bäst och tog ledningen genom Gustav Norgaard efter 4.21, men Karlskrona kvitterade genom Liam Salomaa. Och Karlskrona hann också ta ledningen, genom Calle Rydqvist. I andra perioden var det i stället Vita Hästen som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Karlskrona gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 3-5-ledning, innan Vita Hästen svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Luiz Liljeblad för framspelad av Isak Kolsbo och Emil Önander efter 12.22.

I slutminuterna var det dock Karlskrona som tog greppet. Hugo Ingemarsson gjorde 5-6 efter 20.49, på pass av Melcer Swensson.

Hugo Ingemarsson gjorde tre mål för Karlskrona. Isak Kolsbo hade tre assists för Vita Hästen.

Det här var Vita Hästens andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Karlskronas femte uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Vita Hästen på tionde plats i tabellen, och Karlskrona är på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 3 december. Då möter Vita Hästen Frölunda i Frölundaborg 16.00. Karlskrona tar sig an Rögle borta 12.00.