Mariestad vann mot Surahammar
Hockeyettan

Tre poäng till Mariestad efter avgörande i slutperioden mot Surahammar

Mariestad vann hemma mot Surahammar i hockeyettan västra med 4-3 (1-2, 1-0, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Mariestad avgjorde.

– Skönt att studsa tillbaka i vinnarspåret igen. Får en blytung inledning med 0-2 efter bara några minuter. Men vi jobbar oss in i matchen allteftersom och vinner till slut och det är en styrka. Men ingen match som går till historien vad det gäller skönspel, tyckte Mariestads tränare Ronny Helander, efter matchen.

Surahammar startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Filip Jakobsson och Marcus Wahlgren innan Mariestad svarade och gjorde 2-1 genom Jesper Lindén. Efter 11.38 i andra perioden nätade Ludwig Wistén, på pass av Anton Blomberg och Tobias Aronsson och kvitterade för Mariestad. Mariestad gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-2 till 4-2, målen av Anton Blomberg och Johannes Jämsén, och punkterade matchen.

Surahammar reducerade dock till 4-3 genom Filip Jakobsson när bara tre minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Ludwig Wistén gjorde ett mål för Mariestad och spelade dessutom fram till två mål.

Mariestad har tre segrar och två förluster och 20–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Surahammar har två vinster och tre förluster och 20–19 i målskillnad. Det här var Mariestads tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Surahammars tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Mariestad i serieledning, och Surahammar är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Mariestad är Tranås. Lagen möts lördag 2 december 15.00 i Stiga Arena. Surahammar tar sig an Dalen borta söndag 3 december 16.00.