Kungälv vann mot Ulricehamns IF

Kungälv utklassade Ulricehamn på hemmaplan

Kungälv dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Ulricehamn i hockeytvåan södra A herr med hela 6-0 (3-0, 2-0, 1-0).

– Välbehövliga tre poäng. Tycker vi visar från start att vi är det bättre laget och är villiga idag att kämpa för varandra. Vi för matchen över 60 minuter och håller vår gameplan hela vägen, tyckte Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg, efter matchen.

Kungälv spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Eric Österman, Albin Berntsson och Melker Öberg. Kungälv gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Albin Berntsson och Andreas Torkelsson. Till slut kom också 6-0 genom Andreas Torkelsson som ökade Kungälvs ledning framspelad av Eric Österman och Gustav Martinson efter 8.40 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 6-0.

Eric Österman gjorde ett mål för Kungälv och spelade dessutom fram till två mål, Gustav Martinson hade tre assists och Andreas Torkelsson stod för två mål och ett assist.

Kungälv har två segrar och tre förluster och 12–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ulricehamn har fem förluster och 7–26 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Kungälv på femte plats i tabellen, medan Ulricehamn är på nionde plats.

På söndag 3 december 16.00 spelar Kungälv borta mot Stenungsund, och Ulricehamn hemma mot Bäcken.