Calgary Flames vann mot Vegas Golden Knights
Arkivbild

Förlängningsseger för Calgary mot Vegas

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Calgary avgöra den jämna matchen hemma mot Vegas i NHL. Slutresultatet blev 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev MacKenzie Weegar, som gjorde det avgörande målet med bara fem sekunder kvar att spela i förlängningen.

Vegas tog ledningen efter 13 minuters spel, genom William Karlsson på pass av Nicolas Roy och Mike Amadio.

Andra perioden blev mållös. 2.31 in i tredje perioden slog A.j. Greer till framspelad av Nazem Kadri och Connor Zary och kvitterade för Calgary. I förlängningen tog det 4.55 innan Calgary också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev MacKenzie Weegar.

Calgary har tre segrar och två förluster och 16–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vegas har en vinst och fyra förluster och 6–12 i målskillnad. Det här var Calgarys fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vegas tredje uddamålsförlust.

Calgary ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Vegas fortfarande leder serien, två poäng före Vancouver.

Fredag 1 december 03.00 spelar Calgary hemma mot Dallas. Vegas möter Edmonton borta i Rogers Place onsdag 29 november 03.00.