Varberg HK vann mot Partille HK
Hockeytrean

Varberg vann – efter Lucas Nielsens hattrick

Lucas Nielsen stod för tre mål när Varberg vann mot Partille HK på hemmaplan i HockeyTrean södra C. Till slut blev det 6-3 (1-1, 3-1, 2-1).

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Bror Gullberg, Aaron Magnusson och Vilgot Månsson, målen för Partille HK gjordes av Casper Kesselman, Christopher Persson Smith och Emil Wikström.

– En bra genomförd match. Har endast tillgång till 4 backar. Vi sätter våra målchanser. Lucas står för mycket framåt men hela laget är bra ikväll. Elias Nilsson ny målvakt spelade också bra i sin första match för Varberg, kommenterade Varbergs huvudtränare Fredrik Mattsson.

Partille HK:s assisterande tränare Marcus Nordquist tyckte så här om matchen:

– Tyvärr så kommer vi inte upp i nivå idag och vi har tyvärr inte marginalerna med oss förtillfället. Ny match på söndag.

Första perioden var jämn. Varberg inledde bäst och tog ledningen genom Aaron Magnusson efter 8.42, men Partille HK kvitterade genom Casper Kesselman efter 17.17. Varberg stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-1 till 4-1 på bara 4.13.

Partille HK reducerade dock till 4-2 genom Christopher Persson Smith efter 19.09 av perioden. Partille HK reducerade igen efter 3.41 i tredje perioden genom Emil Wikström framspelad av Filip Nordin.

5.02 in i tredje perioden nätade Varbergs Bror Gullberg på pass av Marcus Andersson och Gustav Månsson och ökade ledningen för Varberg.

Laget punkterade matchen med ett 6-3-mål med 34 sekunder kvar att spela på nytt genom Lucas Nielsen framspelad av Marcus Andersson. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

Jakob Walfridsson och Marcus Andersson gjorde tre assist var för Varberg.

Det här betyder att Varberg är kvar på sjunde plats, och Partille HK stannar på tredje plats, i tabellen.

I nästa omgång har Varberg Hovås borta i Askims Ishall, onsdag 29 november 20.00. Partille HK spelar hemma mot Lerum söndag 3 december 17.00.

01:00 Boston Bruins - Florida Panthers NHL