Växjö Lakers HC förlorade mot Linköping
J18 Region

Linköping besegrade Växjö efter Eddie Genborgs dubbel

Det blev Linköping som gick segrande ur mötet med Växjö i J18 Region syd herr på bortaplan, med 3-1 (2-0, 0-1, 1-0).

Linköpings tränare Jesper Bohlin:

– Vi gör en stabil och bra bortamatch rakt igenom. Vi spelar oerhört uppoffrande och tävlar i varje situation över hela banan. Jag tycker att vi visar hur bra vi kan var när alla är med och bidrar från första till sista sekund. Grymt skön vinst!

I början av matchen var Linköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Eddie Genborg. Efter 1.25 i andra perioden slog Anton Linde till, framspelad av Ludvig Pettersson och Malte Sonnbjer och reducerade åt Växjö. 11.41 in i tredje perioden slog Sixten Påhlman till och ökade ledningen för Linköping. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Med fyra omgångar kvar är Växjö på tredje plats i tabellen, medan Linköping är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Växjö är Tingsryd. Linköping tar sig an Troja/Ljungby J18 hemma. Båda matcherna spelas torsdag 30 november 19.15.