Troja/Ljungby J18 vann mot Kungälvs IK
J18 Region

Knapp seger för Troja/Ljungby J18 på hemmaplan mot Kungälv

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Troja/Ljungby J18 i matchen mot Kungälv i Ljungby Arena. Laget vann söndagens match i J18 Region syd herr med 3-2 (0-1, 2-0, 1-1). Albin Andersson slog till 5.54 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

– Vi kommer ut i matchen på ett bra sätt och skapar tid i anfallszon men är i underläge med 0-1 vilket är lite typiskt för en sådan match och start. Vi fortsätter i period 2 där vi får utdelning. Spelet är sedan lite hafsigt men vi kan avgöra i power play, kommenterade Troja/Ljungby J18:s tränare Wictor Andersson.

Kungälv tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Arvid Samdell assisterad av Leon Båtemyr och Oscar Calais. Efter 4.31 i andra perioden slog Rasmus Fredh till, framspelad av Theo Bengtsson och kvitterade för Troja/Ljungby J18.

Axel Stjernlöf gjorde dessutom 2-1 efter 9.39 på pass av Viggo Kvarnstedt och Nils Håkansson.

3.39 in i tredje perioden slog Liam Wennström till framspelad av Isak Sjöström och Gustav Martinsson och kvitterade för Kungälv.

5.54 in i perioden nätade Troja/Ljungby J18:s Albin Andersson på pass av Jörgen Börresen Presterudstuen och Axel Stjernlöf och avgjorde matchen för Troja/Ljungby J18.

Det här var Troja/Ljungby J18:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kungälvs tredje uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Troja/Ljungby J18 på nionde plats i tabellen, medan Kungälv är på tolfte plats.

I nästa match, torsdag 30 november, har Troja/Ljungby J18 Linköping borta i Stångebro Ishall 19.15, medan Kungälv spelar hemma mot Frölunda 19.40.