Borlänge HF förlorade mot BIK Karlskoga
J18 Region

Knapp seger för BIK Karlskoga på bortaplan mot Borlänge

Bortalaget BIK Karlskoga vann matchen mot Borlänge i J18 Region väst herr. Resultatet i söndagens match i Borlänge Ishall blev 4-3 (2-1, 2-1, 0-1).

– En av våra bättre insatser denna säsong trots förlusten. Vi vann många dueller och hade bra fart i spelet. Powerplay blir avgörande idag då BIK gör 3 i power play, kommenterade Borlänges tränare Filip Eriksson.

BIK Karlskogas tränare Markus Karlsson tyckte till om matchen:

– En match med mycket utvisningar, där vårt specialteam avgör, både powerplay och vårt boxplay, gör ett bra jobb! Övrigt i spelet behöver vi bli noggrannare i spelet med puck, men vinst är vinst och starkt av oss att hitta ett sätt att vinna!

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Alexander Duhon efter 6.20, men BIK Karlskoga kvitterade genom Tobias Gustafsson. Och BIK Karlskoga hann också ta ledningen, genom Agust Kittel. BIK Karlskoga utökade ledningen genom Villiam Lederud efter 12.27 i andra perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Borlänge reducerade dock till 2-3 genom Albin Daniels med 3.34 kvar att spela av perioden.

Efter 18.44 gjorde BIK Karlskoga 2-4 genom Filip Henriksson. Borlänge reducerade till 3-4 med elva sekunder kvar att spela på nytt genom Alexander Duhon framspelad av Texas Östberg. Fler mål än så blev det inte för Borlänge.

Borlänge har en vinst och fyra förluster och 11–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan BIK Karlskoga har tre vinster och två förluster och 16–17 i målskillnad. Det här var Borlänges fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även BIK Karlskogas sjätte uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Borlänge på åttonde plats i tabellen, medan BIK Karlskoga är på sjunde plats.

Borlänge tar sig an VIK Hockey i nästa match borta torsdag 30 november 19.00. BIK Karlskoga möter Falu IF hemma tisdag 28 november 19.00.