Sudrets HC förlorade mot Haninge Anchors IF
Hockeytvåan

Haninge vände underläge till seger

Haninge hade problem och låg under med 2-3 efter två perioder i matchen i hockeytvåan östra herr mot Sudret i Hemse Ishall. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 8-3 för bortalaget Haninge.

Haninges huvudtränare Ludvig Zettervall tyckte så här om matchen:

– En tight match de två första perioderna med utvisningar mest hela tiden åt båda lagen. I tredje fick vi spela om det och då visade sig klasskillnaden lagen emellan.

Första perioden var jämn. Sudret inledde bäst och tog ledningen genom Emrik Söderström efter 14.34, men Haninge kvitterade genom Hampus Magnusson bara 16 sekunder senare. Sudret startade andra perioden bäst. Laget gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Emrik Söderström och William Tönseth innan Haninge svarade och gjorde 3-2 genom Sebastian Bagge. Haninge var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 0-6 och matchen med 8-3.

Haninges Philip Hjelmgren hade fyra assists, Victor Dahl gjorde ett mål och spelade fram till två mål, Hampus Magnusson gjorde tre mål för och Victor Colton hade tre assists. Adam Lingström hade tre assists för Sudret.

För Haninge gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Sudret är på 15:e plats.

I nästa omgång har Sudret Åker/Strängnäs borta i Åkers Ishall, lördag 9 december 15.00. Haninge spelar borta mot Spånga tisdag 5 december 19.00.