Åseda vann mot Gislaved

Äntligen seger för Åseda mot Gislaved

Det blev åtta förluster i rad för Åseda i hockeytvåan södra B herr. Men hemma mot Gislaved kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Profilgruppen Ishall slutade 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Gislaveds tränare Marcus Ittonen tyckte så här om matchen:

– Ingen bra insats av oss. Vi började matchen bra men jag tycker att vi tappar för mycket i tempo idag. Spelet 5 mot 5 är ändå okej men i power play tappar vi bort det.

Första perioden var jämn. Gislaved inledde bäst och tog ledningen genom Linus Lindahl efter 9.02, men Åseda kvitterade genom Kalle Holmberg efter 17.32. Efter 11.19 i andra perioden nätade Kristoffer Mourujärvi, framspelad av Oskar Hallqvist och gav Gislaved ledningen. 7.20 in i tredje perioden slog Alexander Berglund till på pass av Eric Henriksson och kvitterade för Åseda.

Efter 17.44 nätade André Gustafsson framspelad av Andreas Zöllner och Kevin Hansson och gav Åseda ledningen.

Gislaved kvitterade till 3-3 med 14 sekunder kvar att spela genom Nicholas Nuuttila assisterad av Markus Raita och Kristoffer Mourujärvi.

I straffläggningen var det Åseda som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod David Chronvall för.

Det här var Åsedas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Gislaveds sjätte uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Åseda sist i serien, medan Gislaved är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Åseda är Nittorp. Gislaved tar sig an Pantern hemma. Båda matcherna spelas onsdag 29 november 19.00.