IFK Österåker Vikings HC förlorade mot Vallentuna-Ormsta
Hockeytrean

Vallentuna-Ormsta vann efter förlängning mot Österåker

Matchen mellan Österåker och Vallentuna-Ormsta i HockeyTrean östra A slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 6-5 (1-1, 1-1, 3-3, 1-0). Alfred Wredh blev matchhjälte för Vallentuna-Ormsta med sitt mål blott 35 sekunder in i förlängningen.

– Jag tycker vi har matchen i stort sett men gör alldeles för många enkla misstag som tyvärr straffar oss, tyckte Österåkers huvudtränare Mikael Trång, efter matchen.

Första perioden var jämn. Österåker inledde bäst och tog ledningen genom Samuel Pålsson efter 4.49, men Vallentuna-Ormsta kvitterade genom Philip Ydehed efter 14.38. I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 2-2 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

Österåkers Samuel Pålsson stod för tre mål och två assists, Andreas Wiman gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Elvis Grundmanis gjorde ett mål och tre målgivande passningar. Patrik Irebro hade fyra assists, Bob Stjärnvind gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Alfred Wredh gjorde två mål och en assist för Vallentuna-Ormsta.

Österåker har två vinster och tre förluster och 24–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vallentuna-Ormsta har en vinst och fyra förluster och 19–33 i målskillnad. Det här var Österåkers fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vallentuna-Ormstas tredje uddamålsseger.

Serien är nu färdigspelad. Österåker slutar på sjätte plats, och Vallentuna-Ormsta på åttonde plats.