Nacka HK vann mot Sollentuna HC
J20 Region

Stark vändning till seger för Nacka mot Sollentuna

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i J20 Region öst herr mellan Nacka och Sollentuna i Nacka Ishall. Bortalaget Sollentuna hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-1, men Nacka vände matchen och vann till slut med 4-3.

Segermålet för Nacka stod Hugo Claesson för 13.26 in i tredje perioden.

Sollentuna tog ledningen efter elva minuters spel, genom Wilton Figarola på pass av Isak Ringqvist och August Ullén. Efter 12.24 i andra perioden gjorde Sollentuna 0-2 genom Eric Hovmöller och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 12.42 av perioden kunde Rihards Borskis göra 1-2 för Nacka.

Sollentuna gjorde 1-3 genom August Ullén efter 14.22. Nacka vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-3 till 4-3 i tredje perioden. Claessons 4-3-mål kom med 06.34 kvar av matchen.

Det här var Nackas femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sollentunas sjunde uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Nacka slutar på femte plats, och Sollentuna på sjunde plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.