Mora IK förlorade mot Örebro Hockey
NDHL

Örebro Hockey besegrade Mora efter Clara Eliassons dubbel

Det blev Örebro Hockey som gick segrande ur mötet med Mora i NDHL DamEttan västra på bortaplan, med 5-1 (2-0, 1-0, 2-1).

Örebro Hockeys tränare Daniel Nordlund:

– Vi åker till Mora med en liten trupp idag. Spelarna vet om förutsättningarna och genomför matchen på ett bra sätt. Vi är de bättre laget genom hela matchen och gör det vi ska för att vinna.

Segern var Örebro Hockeys femte på de senaste sex matcherna.

Örebro Hockey startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Clara Eliasson och Camilla Nilsson. Efter 7.29 i andra perioden slog Lovisa Samuelsson till, framspelad av Camilla Nilsson och Ebba Sandberg och gjorde 0-3. 8.21 in i tredje perioden nätade Moras Tilde Sundnäs Grillfors på pass av Josefine Berlin och reducerade för Mora. Fler mål än så blev det inte för Mora.

13.34 in i perioden slog Clara Eliasson till på nytt på pass av Wilma Tagesson och ökade ledningen för Örebro Hockey.

Efter 15.34 slog Julia Hagnäs till framspelad av Katrin Björnsdottir och ökade ledningen för Örebro Hockey. Det fastställde slutresultatet till 1-5.

Det här betyder att Mora är kvar på femte plats, och Örebro Hockey stannar på tredje plats, i tabellen.

I nästa match möter Mora Brynäs hemma och Örebro Hockey möter Falu IF borta. Båda matcherna spelas tisdag 28 november 19.00.