Djurgårdens IF vann mot Mora
J20 Nationell

Djurgården besegrade Mora efter Sebastian Lillsunds dubbel

Det blev Djurgården som gick segrande ur mötet med Mora i J20 Nationell norra herr på hemmaplan, med 4-1 (1-0, 1-1, 2-0).

Moras tränare Erik Johansson:

– We battled hard today and showed we can compete with the top team in our division. Came down to a couple details and mistakes but could have gone either way.

Därmed har Djurgården fem raka segrar på hemmaplan.

Djurgården startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.26 slog Sebastian Lillsund till assisterad av Arvid Bergström och Wilhelm Forsberg. Efter 11.59 i andra perioden nätade Otto Stahre, och kvitterade för Mora.

Djurgårdens Anton Frondell gjorde 2-1 efter 17.07 framspelad av Hannes Ersmark och Linus Eriksson.

I tredje perioden gjorde Djurgården 3-1 efter 10.54 genom Lucas Stockselius. Och med bara 1.9 kvar satte Sebastian Lillsund 4-1.

Djurgårdens Wilhelm Forsberg hade tre assists.

Djurgården har tre segrar och två förluster och 21–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har en vinst och fyra förluster och 20–25 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Mora nu ligger på sjunde plats. Djurgården leder serien.

Djurgården tar sig an Leksand i nästa match hemma söndag 26 november 13.00. Mora möter samma dag 12.00 AIK borta.