Almtuna förlorade mot Brynäs IF

Brynäs avgjorde i förlängningen mot Almtuna

Matchen mellan hemmalaget Almtuna och gästande Brynäs i J20 Nationell norra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Elias Zimmerman som stod för det avgörande målet.

Brynäs tränare Victor Grönberg om matchen:

– Vi skruvar på några små saker inför dagens match. Tycker grabbarna följer gameplan till 100% och kul att vi får göra en bra bortamatch och få med oss två poäng.

Segern var Brynäs femte på de senaste sex matcherna, och femte bortasegern i rad.

Almtuna tog ledningen efter nio minuters spel, genom Ludwig Andersson assisterad av Filip Ekberg och Albin Pedersen.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 16.53, när Elias Zimmerman hittade rätt på pass av Jonathan Karlsson och Felix Åkerson.

Almtuna tog ledningen på nytt efter 19.22, när Valther Vannar slog till framspelad av Gustav Pettersson och Ludvig Mellgren.

Brynäs kvitterade till 2-2 efter 20.34, genom Eric Hultgren framspelad av Hugo Engelaar.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 3.36 innan Brynäs också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Elias Zimmerman, framspelad av Jonathan Karlsson.

Det här var Almtunas femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Brynäs femte uddamålsseger.

För Brynäs gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Almtuna är på sjätte plats.

Fredag 1 december möter Almtuna Skellefteå AIK J20 hemma 19.25 och Brynäs möter Luleå hemma 14.00.