Luleå HF vann mot Timrå J20
J20 Nationell

Straffar avgjorde – Luleå vann mot Timrå J20

Luleå spelade mot Timrå J20 hemma i en riktigt jämn match i J20 Nationell norra herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod David Granberg för.

Den första perioden slutade mållös. Luleå startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Filip Holst-Persson och Elias Callgren innan Timrå J20 svarade och gjorde 2-1 genom Oliver Qvarforth. Timrå J20 kvitterade till 2-2 med 34 sekunder kvar att spela genom Frans Westberg-Gren på pass av William Lindgren och Leon Häggström. I straffläggningen var det Luleå som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod David Granberg för.

Det här var Luleås femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrå J20:s sjätte uddamålsförlust.

Det här betyder att Luleå är kvar på andra plats, och Timrå J20 stannar på nionde plats, i tabellen.

Lagen möts igen i nästa match, i Coop Norrbotten Arena lördag 25 november 12.00.