Ludvika HF Lightning vann mot Långshyttan HC
Hockeytrean

Ludvika har sex raka segrar – vann mot Långshyttan med 16-0

Ludvika är i riktigt bra form just nu. På fredagen kom seger nummer sex i rad, efter 16-0 (7-0, 3-0, 6-0) hemma mot Långshyttan. Det innebär också att Långshyttan har nio raka förluster i hockeytrean Dalarna.

Ludvikas tränare Elias Ströberg tyckte så här om matchen:

– En liten märklig match där Långshyttan ställer upp i egen zon och spelar tight. Slutsiffrorna hade nog kunnat bli större, deras målvakt gjorde ett bra jobb genom hela matchen. Tyvärr går vi ner lite i tempo, men vi får sikta på att göra en bra träningsvecka och komma upp lite till nästa match.

Ludvika spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 7-0 genom mål av Viktor Nyberg, Alexander Ekberg, Samuel Danielsson, Rasmus Lantz, Adrian Ericson, Marcus Dahlström och Jesper Borsje Dahlström. Och det var bara början. Ludvika var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 10-0.

Ludvika fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 16-0. Målen i sista perioden gjordes av Linus Roininen, Daniel Eriksson, Adrian Ericson, Jesper Borsje Dahlström och Isak Dahlman.

Ludvikas Samuel Danielsson stod för två mål och två assists, Peter Byström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Adam Högman hade fyra assists, Edvin Näslund hade fyra assists, Viktor Nyberg gjorde ett mål och två målgivande passningar, Adrian Ericson gjorde två mål och ett målgivande pass och Isak Dahlman gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Ludvika är kvar på tredje plats, och Långshyttan stannar sist, på tionde plats, i tabellen.

Ludvika möter Kvarnsveden i nästa match hemma fredag 1 december 19.00. Långshyttan möter samma dag Häradsbygden hemma.