Chicago Blackhawks vann mot Toronto Maple Leafs
Arkivbild

Efter förlustsviten: Seger igen för Chicago – 4-3 mot Toronto

Fem raka förluster i NHL inför matchen. Hemma mot Toronto bröts den tuffa sviten för Chicago. Det blev 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0) efter förlängning i matchen på fredagen.

Segermålet för Chicago stod Kevin Korchinski för 4.30 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Toronto inledde bäst och tog ledningen genom Nicholas Robertson efter 7.14, men Chicago kvitterade genom Jason Dickinson bara en minut senare. Efter 1.13 i andra perioden nätade Calle Järnkrok, på pass av T.J. Brodie och Max Domi och gav Toronto ledningen.

Ryan Reaves gjorde dessutom 1-3 efter 3.32 framspelad av Jake McCabe och David Kämpf.

Chicagos Jason Dickinson gjorde 2-3 efter 12.31.

Jason Dickinson gjorde dessutom 3-3 efter 20.15.

I förlängningen tog det 4.30 innan Chicago också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Kevin Korchinski, framspelad av Connor Bedard och Philipp Kurashev.

Det här var Chicagos andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Torontos tredje uddamålsförlust.

För Toronto gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Chicago är på åttonde och sista plats.

I nästa match, söndag 26 november, har Chicago St Louis hemma i United Center 20.00, medan Toronto spelar borta mot Pittsburgh 01.00.