Diö GoIF HK vann mot Eksjö HC

Två snabba mål gav Diö tre poäng mot Eksjö

Matchen mellan hemmalaget Diö och gästande Eksjö var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Diö två snabba mål – genom Elvis Olsson till 2-2 och två minuter senare Hannes Boström till 3-2 och vann matchen i HockeyTrean södra E med 3-2 (1-0, 0-1, 2-1).

– En match där vi inte riktigt kommer upp i vår fulla nivå! Vi skjuter 52 skott mot en duktig målvakt. 3 poäng och det är vi supernöjda med, tyckte Diös tränare Tobias Johansson, efter matchen.

Eksjös lagledare Anders Börjesson om matchen:

– Med ett dussin spelare på sjuk/skadelistan så åkte vi och gjorde en riktig krigarinsats med tretton man. Alla gjorde ett grymt jobb och Jacob i målet var otroligt bra.

Hannes Boström stod för Diös avgörande mål 10.20 in i tredje perioden.

Vinsten mot Eksjö innebär att Diö har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Diö tog ledningen efter 6.08, genom Elvis Olsson på pass av Casper Remelin och Sebastian Blomberg. Efter 1.06 i andra perioden nätade Oskar Jönsson, framspelad av Hampus Käll och kvitterade för Eksjö. 3.00 in i tredje perioden nätade Eksjös Alwin Albertsson framspelad av Oskar Jönsson och Martin Eriksson och gav laget ledningen för Eksjö.

8.41 in i perioden slog Elvis Olsson till ännu en gång på pass av Simon Arousell och Johannes Dackander och kvitterade för Diö.

Efter 10.20 nätade Hannes Boström framspelad av Johannes Dackander och avgjorde matchen.

Det här var Diös andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Eksjös andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Diö ligger på andra plats i tabellen, och Eksjö är på sjunde och sista plats.

Diö tar sig an Lenhovda i nästa match borta fredag 1 december 19.00. Eksjö möter Skillingaryd borta söndag 26 november 17.00.