Kungälvs IK vann mot Helsingborg HC Ungdom
J20 Region

Kungälv vände och vann – tack vare Lundgren och Andrén

Kungälv låg under inför sista perioden i hemmamatchen i J20 Region syd herr mot Helsingborg. Men laget vände underläget och vann, tack vare mål av Daniel Lundgren och Pontus Andrén, med 3-2 (1-1, 0-1, 2-0) i tisdagens match i Oasen.

– Väldigt avslagen första perioden. Sen tycker jag att båda lagen kommer ut starkare. Tycker vi fortsätter gnugga på hela matchen och trycker ner de i två perioder. Till slut får vi hål och extra energi, som leder till vinst, kommenterade Kungälvs assisterande tränare Emil Alreke.

Första perioden var jämn. Kungälv inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Lion Aho efter 2.01, men Helsingborg kvitterade genom Julius Ekeroth bara en minut senare. Helsingborg gjorde också 1-2 efter 6.11 i andra perioden när Tymon Pyrih slog till på pass av Max Leonsson. 10.03 in i tredje perioden nätade Kungälvs Daniel Lundgren framspelad av Tobias Nicklasson och Hampus Schollin och kvitterade för Kungälv.

Efter 12.21 nätade Pontus Andrén på pass av Hampus Schollin och Daniel Lundgren och avgjorde matchen.

Det här var Kungälvs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Helsingborgs fjärde uddamålsförlust.

Kungälv ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Helsingborg är på tionde plats.

Lördag 25 november möter Kungälv Västervik borta 14.00 och Helsingborg möter Olofström hemma 16.00.