Växjö Lakers HC vann mot Örebro Hockey J20
J20 Nationell

Växjö slog Örebro Hockey J20 efter Leo Sahlin Wallenius dubbel

Det blev Växjö som gick segrande ur mötet med Örebro Hockey J20 i J20 Nationell södra herr på hemmaplan, med 7-3 (3-0, 3-1, 1-2).

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren tyckte så här om matchen:

– Dålig match rakt igenom. Vi är dåliga i alla delar där matchen avgörs. Skottlinje, slag runt mål och special teams. Inte nära den nivån vi vill hålla.

Växjö spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Joel Svensson, Jonathan Larsson och Leo Sahlin Wallenius. Växjö ökade ledningen till 4-0 genom Ville Svensson efter 4.34 i andra perioden.

Örebro Hockey J20 reducerade dock till 4-1 genom Dante Josefsson Westling efter 8.29 av perioden.

Växjö gjorde dock två mål och gick från 4-1 till 6-1, målen av Kevin Israelsson och Fabian Hellström. Efter 9.56 i tredje perioden ökade Växjö på till 7-1, på nytt genom Leo Sahlin Wallenius.

Jack Bodin och Fabian Ledin reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Örebro Hockey J20. Växjö tog därmed en säker seger.

Växjös Ville Svensson stod för ett mål och två assists.

Växjö ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Örebro Hockey J20 är på femte plats.

I nästa match, söndag 19 november 12.00, har Växjö Färjestad hemma i Växjö Ishall, medan Örebro Hockey J20 spelar borta mot Frölunda.