Columbus Blue Jackets förlorade mot Pittsburgh Penguins
Arkivbild

Väntad seger för Pittsburgh som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Pittsburgh Penguins, och så blev det också när det formstarka laget mötte Columbus Blue Jackets på bortaplan. Efter segersiffrorna 5-3 (1-2, 1-0, 3-1) har nu Pittsburgh fem raka segrar. Columbus har sex förluster i rad i NHL.

Första perioden var jämn. Pittsburgh inledde bäst och tog ledningen genom Sidney Crosby efter 4.10, men Columbus kvitterade genom Kirill Marchenko. Och Columbus hann också ta ledningen, genom Yegor Chinakhov. Efter 7.01 i andra perioden slog Jake Guentzel till, på pass av Vinnie Hinostroza och Sidney Crosby och kvitterade för Pittsburgh. 8.38 in i tredje perioden nätade Pittsburghs Erik Karlsson på pass av Evgeni Malkin och Rickard Rakell och gav laget ledningen för Pittsburgh.

11.45 in i perioden slog Alexandre Texier till framspelad av Sean Kuraly och Justin Danforth och kvitterade för Columbus.

Efter 14.29 slog Sidney Crosby till ännu en gång på pass av Erik Karlsson och Jake Guentzel och gav Pittsburgh ledningen.

Hattrick av Sidney Crosby

Laget punkterade matchen med ett 3-5-mål med 37 sekunder kvar att spela återigen genom Sidney Crosby på pass av Bryan Rust. Det fastställde slutresultatet till 3-5.

Sidney Crosby gjorde tre mål för Pittsburgh och spelade fram till ett mål.

Pittsburgh ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Columbus är på åttonde och sista plats.

Columbus möter Arizona Coyotes i nästa match hemma fredag 17 november 01.00. Pittsburgh möter samma dag New Jersey hemma.