Enköpings SK förlorade mot Hanvikens SK
Hockeyettan

Stark vändning till seger för Hanviken mot Enköping

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i hockeyettan östra mellan Enköping och Hanviken i Bahcohallen. Hemmalaget Enköping hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Hanviken vände matchen och vann till slut med 4-2.

– Tufft när vi ändå har 2-1 att gå på inför sista. Vi har 10 utv. Min, så att de ska göra mål i sitt power play tillslut är ofrånkomligt. Det är ändå serietvåan så det känns surt att vi bjuder de på en massa PP:n. Vi gör själva två fina mål. Det händer bra saker när vi driver på mål och håller fart. Viktor fortsatt fantastisk i målet, kommenterade Enköpings tränare Christian Nordenberg efter matchen.

Segern var Hanvikens åttonde på de senaste tio matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

Hanviken tog ledningen efter sex minuters spel, genom Pelle Carlsson assisterad av Alexander Andersson och Daniel Nilsmats. Efter 4.14 i andra perioden slog Viktor Mattsson till, framspelad av August Sandell och Wilmer Lindblad och kvitterade för Enköping.

Alexander Starck gjorde dessutom 2-1 efter 12.15 på pass av Daniel Andersson och Tim Friberg.

Hanviken gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-4 inom bara 4.59. 2-3-målet kom med bara 02.39 kvar att spela. Och med 01.03 kvar kom också 2-4.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Enköping på åttonde plats och Hanviken på andra plats.

Nästa motstånd för Enköping är Huddinge. Hanviken tar sig an Wings Arlanda borta. Båda matcherna spelas söndag 19 november 16.00.