AIK förlorade mot HV 71
SDHL

Målfest när HV 71 krossade AIK i Ulriksdals IP

HV 71 hade inga problem med AIK i SDHL, och vann borta med utklassningssiffrorna 8-2 (0-0, 2-0, 6-2).

Den första perioden slutade 0–0. HV 71 startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Hilda Svensson och Sanni Hakala. HV 71 var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-6 och matchen med 8-2.

HV 71:s Mira Jungåker stod för fyra poäng, varav två mål och Amanda Andersson hade tre assists.

AIK har fem förluster och 7–40 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HV 71 har två vinster och tre förluster och 16–14 i målskillnad.

HV 71:s nya tabellposition är sjunde plats, medan AIK är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för AIK är Djurgården. HV 71 tar sig an Modo borta. Båda matcherna spelas fredag 17 november 18.00.