SDE förlorade mot Frölunda HC
SDHL

Frölunda HC starkast i straffläggningen – vann borta mot SDE

Det var jämnt hela vägen när SDE mötte Frölunda HC hemma i SDHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Frölunda HC var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Michelle Karvinen för.

Segern var Frölunda HC:s fjärde på de senaste fem matcherna.

SDE startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Shae Demale och Julie Zwarthoed innan Frölunda HC svarade och gjorde 2-1 genom Michelle Karvinen. Efter 4.31 i andra perioden nätade Edit Danielsson, framspelad av Jennifer Carlsson och kvitterade för Frölunda HC.

SDE:s Gabriela Ann Jones gjorde 3-2 efter 17.17 på pass av Mathea Fischer och Michelle Löwenhielm.

1.54 in i tredje perioden slog Kaitlyn Yearwood till och kvitterade för Frölunda HC.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var SDE:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölunda HC:s fjärde uddamålsseger.

SDE:s nya tabellposition är åttonde plats, medan Frölunda HC är på femte plats.

I nästa match, fredag 17 november 18.00, har SDE Linköping borta i Stångebro Ishall, medan Frölunda HC spelar borta mot Luleå.