Njurunda SK vann mot Ö-vik Hockey J20
J20 Region

Formstarka Njurunda J20 tog ännu en seger

Njurunda är nu inne i en stark period i J20 Region norr B herr. När laget mötte Ö-vik Hockey J20 hemma i Modin & Zetterberg Hallen på måndagen kom tredje raka segern. Laget vann med 7-5 (2-1, 3-2, 2-2), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Vi är nöjda med resultatet och vårt offensiva spel. Vi slarvar och bjuder på lite väl många bakåt, men vi kämpar och sliter för att knyta ihop det till slut. Det är alltid skönt att vinna några matcher i rad och vi är i behov av det om vi ska ha chans på topp 4, kommenterade Njurundas tränare Robin Bredberg.

Första perioden var jämn. Ö-vik Hockey J20 inledde bäst och tog ledningen genom Alvin Sjöberg efter 7.14, men Njurunda kvitterade genom William Häglund. Och Njurunda hann också ta ledningen, genom Melker Westin. Njurunda var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Njurunda startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 6-3-ledning. Men Ö-vik Hockey J20 svarade och gjorde 6-4.

Därefter var det dock Njurunda som avgjorde. Laget gjorde 7-4 med tolv minuter kvar att spela genom Wilton Medelberg på pass av Daniel Åstrand och Emil Abrahamsson. Ö-vik Hockey J20 hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-5.

Njurundas Emil Abrahamsson hade fyra assists och Daniel Åstrand gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Alex Mani Sveinsson stod för tre poäng, varav två mål för Ö-vik Hockey J20.

Njurunda stannar därmed på femte plats, och Ö-vik Hockey J20 på fjärde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Njurunda Kovland borta i FD Maskin Arena, torsdag 16 november 19.30. Ö-vik Hockey J20 spelar hemma mot Kovland söndag 19 november 16.00.