Toronto Maple Leafs vann mot Calgary Flames
Arkivbild

Straffar avgjorde när Toronto vann mot Calgary

Toronto tog emot Calgary hemma i en riktigt jämn match i NHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (2-1, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0). Max Domi blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Toronto Maple Leafs började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.06 slog William Nylander till.

Calgary Flames kvitterade till 1-1 efter 7.09, när Connor Zary fick träff assisterad av Nazem Kadri.

Toronto tog ledningen på nytt efter 8.28, genom Calle Järnkrok framspelad av Max Domi och Nicholas Robertson.

Toronto gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av William Nylander och John Tavares.

Efter 12.22 av perioden kunde Nikita Zadorov och A.j. Greer göra både 4-2 och 4-3 för Calgary. 3.23 in i tredje perioden slog Martin Pospisil till på pass av Mikael Backlund och Blake Coleman och kvitterade för Calgary. I straffläggningen var det Toronto som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Max Domi för.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Toronto med 20–24 och Calgary med 19–19 i målskillnad. Det här var Torontos fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Calgarys tredje uddamålsförlust.

Torontos nya tabellposition är fjärde plats, medan Calgary är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Toronto är Vancouver. Calgary tar sig an Ottawa borta. Båda matcherna spelas söndag 12 november 01.00.