Los Angeles Kings förlorade mot Pittsburgh Penguins
Arkivbild

Pittsburgh starkast – Bryan Rust avgjorde i förlängningen mot Los Angeles

Matchen mellan Los Angeles Kings och Pittsburgh Penguins i NHL slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Pittsburgh avgöra till 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0). Bryan Rust blev matchhjälte för Pittsburgh med sitt mål i förlängningen.

Första perioden var jämn. Pittsburgh inledde bäst och tog ledningen genom Sidney Crosby efter 7.11, men Los Angeles kvitterade genom Carl Grundström efter 14.14. Los Angeles gjorde också 2-1 efter 9.58 i andra perioden när Adrian Kempe slog till framspelad av Mikey Anderson och Quinton Byfield.

Pittsburghs Lars Eller gjorde 2-2 efter 18.03.

Jake Guentzel gjorde dessutom 2-3 efter 20.38 på pass av Sidney Crosby och Erik Karlsson.

6.36 in i tredje perioden nätade Los Angeles Kevin Fiala framspelad av Pierre-Luc Dubois och Jordan Spence och kvitterade för Los Angeles. I förlängningen tog det 3.45 innan Pittsburgh avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Bryan Rust.

Det här var Los Angeles tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För Pittsburgh gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Los Angeles är på tredje plats.

Söndag 12 november spelar Los Angeles hemma mot Philadelphia 04.30 och Pittsburgh mot Buffalo hemma 01.30 i PPG Paints Arena.