Detroit Red Wings förlorade mot Montreal Canadiens
Arkivbild

Efter förlustsviten: Seger igen för Montreal – 3-2 mot Detroit

Fyra förluster i rad i NHL räckte. Borta mot Detroit bröts den tuffa sviten för Montreal. Det blev 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1) efter förlängning i matchen på fredagen.

Cole Caufield stod för Montreals avgörande mål 4.16 in i förlängningen.

Montreal Canadiens tog ledningen efter 7.02, genom Michael Matheson framspelad av Alex Newhook. Efter 16.44 i andra perioden nätade Christian Fischer, på pass av Michael Rasmussen och Ben Chiarot och kvitterade för Detroit.

Montreals Nick Suzuki gjorde 1-2 efter 20.26 framspelad av Michael Matheson och Sean Monahan.

6.06 in i tredje perioden slog J.T. Compher till och kvitterade för Detroit Red Wings. I förlängningen tog det 4.16 innan Montreal avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Cole Caufield, på pass av Michael Matheson och Nick Suzuki.

Tre poäng av Michael Matheson

Montreals Michael Matheson stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Detroits tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Montreals femte uddamålsseger.

För Detroit gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Montreal är på sjätte plats.

Lördag 11 november 19.00 spelar Detroit hemma mot Columbus. Montreal möter Boston hemma i Bell Centre söndag 12 november 01.00.