Clemensnäs HC förlorade mot Bodens HF
Hockeyettan

Bodens HF besegrade Clemensnäs och toppar nu tabellen

Segern mot Clemensnäs på bortaplan innebär att Bodens HF nu är serieledare i hockeyettan norra, två poäng före Hudiksvall. Hudiksvall har dessutom en match mer spelad. Bodens HF vann med 5-2 (2-2, 3-0, 0-0). Clemensnäs ligger på nionde plats i tabellen.

Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist om matchen:

– En svår bortamatch, vi gör det bra, jämn målmässigt första perioden sedan tycker jag vi kommer ut starkt i andra perioden ryker ifrån till en 5-2 ledning inför 3e och den tycker jag vi kontrollerar på ett bra sätt.

I och med detta har Bodens HF hela åtta raka segrar i hockeyettan norra.

Clemensnäs tog ledningen efter 5.47, genom Pontus Burström assisterad av Alexander Bodén och Johan Warg.

Bodens HF kvitterade till 1-1 efter 6.33, genom Pontus Johansson framspelad av Max Kardevall och Andreas Nilsson.

Clemensnäs tog ledningen på nytt efter 8.29, när Johan Warg hittade rätt på pass av Ludvig Stenvall.

Tre poäng av Jesper Ylivainio

Bodens HF kvitterade till 2-2 efter 15.20, när Fabian Nilsson slog till på pass av Viktor Arespång och Daniel Mannberg.

Laget tog också ledningen efter 20.19, när Fabian Nilsson återigen fick träff framspelad av Jesper Ylivainio och Viktor Arespång.

Bodens HF startade andra perioden bäst och gick från 2-3 till 2-5 genom två snabba mål tidigt i perioden av Joel Wahlgren och Andreas Nilsson. I tredje perioden höll Bodens HF i sin 5-2-ledning och vann.

Bodens HF:s Jesper Ylivainio hade tre assists.

Clemensnäs har en vinst och fyra förluster och 7–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Clemensnäs tar sig an Vännäs i nästa match borta söndag 19 november 16.00. Bodens HF möter Piteå hemma fredag 17 november 19.00.