Kungälv förlorade mot Hanhals Kings
Hockeytvåan

Hanhals Kings kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Hanhals Kings tog en stark seger mot Kungälv borta i hockeytvåan södra A herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Kasper Bäckström innan Axel Fritiofsson avgjorde.

– En jämn match där vi hittar en väg tillbaka in i matchen och vinna i förlängningen. Väldigt starkt som vi tar med oss framåt, kommenterade Hanhals Kings huvudtränare Tobias Karlsson.

Axel Fritiofsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 1.26 in i förlängningen.

Hanhals Kings tog ledningen efter 7.49, genom Axel Fritiofsson framspelad av Alfons Nilsson och Alexander Insulander. Efter 7.13 i andra perioden slog Tony Pappila till, framspelad av Filip Hjorting och Hampus Roos och kvitterade för Kungälv.

Tony Pappila gjorde dessutom 2-1 efter 13.47 på pass av Oliver Erixon och Andreas Torkelsson.

Kungälv utökade ledningen genom Filip Hjorting efter 3.51 i tredje perioden.

Tre poäng av Tony Pappila

Men Hanhals Kings stod för en grym upphämtning till 3-3 med två mål på bara 0.22. Gabriel Käll gjorde 3-2 efter 17.21 och Kasper Bäckström fullbordade comebacken till 3-3 efter 17.43. I förlängningen tog det 1.26 innan Hanhals Kings också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Axel Fritiofsson, på pass av Victor Boman.

Kungälvs Tony Pappila stod för två mål och ett assist.

Det här var Hanhals Kings andra uddamålsseger.

Det här betyder att Kungälv ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Hanhals Kings på sjunde plats.

I nästa omgång har Hanhals Kings Bäcken hemma i Kungsbacka Ishall, söndag 12 november 16.00.