Kalmar HC vann mot Västervik
HockeyAllsvenskan

Kalmar vinnare mot Västervik – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kalmar avgöra den jämna matchen hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 4-3 (1-3, 2-0, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Shawn Boudrias som stod för det avgörande målet.

– Vi är inte alls tillräckligt bra från start i matchen, inte nöjda med i princip nånting där. Sedan följer vi upp det med 40 bra, kanske t om bättre än så minuter. Det började och slutade med arbetsinsatsen. Vi bygger vidare i övertiden på just det och avgör där, tyckte Kalmars tränare Viktor Tuurala, efter matchen.

Västervik tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.06 genom Theo Jacobsson, och gick upp till 0-2 innan Kalmar svarade.

I periodpausen hade Västervik ledningen med 1-3. Efter 10.54 i andra perioden nätade Theoklis Theocharidis, framspelad av Teemu Olavi Lepaus och Kim Strömberg och reducerade åt Kalmar.

Jeremias Lindewall gjorde dessutom 3-3 efter 12.36 på pass av Adam Hirsch och Sebastian Ottosson.

Shawn Boudrias avgjorde för Kalmar HC

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 3.06 innan Kalmar också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Shawn Boudrias, framspelad av Theoklis Theocharidis.

Det här var Kalmars femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerviks fjärde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Kalmar nu ligger på sjunde plats. Västervik är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Kalmar är Västerås. Lagen möts onsdag 15 november 19.00 i ABB Arena Nord. Västervik tar sig an Björklöven hemma tisdag 7 november 19.00.