Örebro Hockey J20 förlorade mot HV 71
J20 Nationell

HV 71 starkast i straffläggningen – vann borta mot Örebro Hockey J20

Det var jämnt hela vägen när Örebro Hockey J20 mötte HV 71 hemma i J20 Nationell södra herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 1-0). Jamiro Reber blev hjälte i straffläggningen.

– Vi får spela större delen av första perioden med en eller två man mindre och släpper in två mål vilket inte ger oss bästa förutsättningarna för andra perioden. Jag tycker ändå att vi kommer upp på ett bra sätt och styr det mesta av matchbilden från andra perioden och framåt, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren.

I och med detta har HV 71 hela åtta raka segrar i J20 Nationell södra herr.

HV 71 startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Hugo Pettersson och Hampus Sandahl. Örebro Hockey J20 reducerade dock till 1-2 genom Kalle Carlsson tidigt i andra perioden av perioden.

HV 71 gjorde 1-3 genom Samuel Herlitz efter 11.57 och tog ett rejält grepp om matchen.

Tre poäng av Svante Sjödin

Örebro Hockey J20 gjorde 2-3 genom Svante Sjödin efter 13.06 av perioden. 11.21 in i tredje perioden nätade Örebro Hockey J20:s Svante Sjödin återigen framspelad av Eric Bürger och Alexander Zetterberg och kvitterade för Örebro Hockey J20.

Fjärde perioden blev mållös.

Svante Sjödin gjorde två mål för Örebro Hockey J20 och ett målgivande pass.

Det här var Örebro Hockey J20:s sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HV 71:s åttonde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Örebro Hockey J20 ligger kvar på fjärde plats och HV 71 toppar tabellen.

I nästa match, tisdag 14 november 19.00, har Örebro Hockey J20 Färjestad borta i Löfbergs Arena, medan HV 71 spelar hemma mot Linköping.