Färjestads BK vann mot Linköping HC
J20 Nationell

Färjestad J20 vann efter drömvändning i andra mot Linköping

Bortalaget Linköping ledde matchen mot Färjestad inför andra perioden. Men där fick Färjestad rejäl utdelning med tre raka mål. Till slut blev det 6-5 (1-3, 3-0, 2-2) i matchen i J20 Nationell södra herr.

Albert Wikman blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 16.12 in i tredje perioden.

I första perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

I andra perioden var det i stället Färjestad som hade greppet. Laget vann perioden med 3-0 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Färjestad inledde tredje perioden med att göra 5-3 genom Wiking Malmunger, innan Linköping svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod David Lindholm för efter 14.11.

Tre poäng av Noel Styrenius

I slutminuterna var det dock Färjestad som nådde längst. Albert Wikman gjorde matchavgörande 6-5 efter 16.12, på pass av Noel Styrenius och Lucas Kling.

Färjestads Noel Styrenius stod för ett mål och två assists.

Färjestad har två segrar och tre förluster och 14–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster och 21–20 i målskillnad. Det här var Färjestads sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings nionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Linköping ligger på tionde plats i tabellen, och Färjestad är på andra plats.

Färjestad möter Örebro Hockey J20 i nästa match hemma tisdag 14 november 19.00. Linköping möter samma dag HV 71 borta.