Luleå HF förlorade mot Mora
J20 Nationell

Kalle Kratz tremålskytt i Moras seger mot Luleå

Kalle Kratz stod för ett hattrick när Mora besegrade Luleå på bortaplan med 5-4 (0-2, 2-0, 3-2) i J20 Nationell norra herr.

Övriga mål för bortalaget gjordes av Felix Johansson och Otto Stahre, målen för Luleå gjordes av Elias Callgren 2, Oskar Lundkvist och Arttu Tuhkala.

Kalle Kratz blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 14.31 in i tredje perioden.

Matchen var länge mållös. Luleå ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 28 sekunder i slutet av perioden av Oskar Lundkvist och Elias Callgren. Efter 2.19 i andra perioden nätade Kalle Kratz, och reducerade åt Mora.

Kalle Kratz gjorde dessutom 2-2 efter 3.37 på pass av Marton Nemes och Felix Johansson.

Mora gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 2-4-ledning, innan Luleå svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Elias Callgren för framspelad av Filip Holst-Persson och Linus Funck efter 10.29.

Hattrick av Kalle Kratz

I slutminuterna var det dock Mora som nådde längst. Kalle Kratz gjorde matchavgörande 4-5 efter 14.31, på pass av Adam Hamrla.

Kalle Kratz gjorde tre mål för Mora.

Det här var Luleås fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Moras femte uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Mora är på tredje plats.

Lagen möts igen i Lulebohallen, lördag 4 november 12.00.