Lindlöven vann mot Surahammar
Hockeyettan

Isak Jonsson tremålskytt i Lindlövens seger mot Surahammar

Isak Jonsson stod för ett hattrick när Lindlöven besegrade Surahammar på hemmaplan med 5-4 (3-3, 0-1, 1-0, 1-0) efter förlängning i hockeyettan västra.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Jesper Broeng och Tobias Sjökvist, målen för Surahammar gjordes av Samuel Ander, Sebastian Ehrencrona, Adam Karlsson och Lukas Söderlund.

– Återigen en bra start på matchen, 3. 1 när det är 3 minuter kvar av den första perioden. Sen bjuder vi på 2 mål och det blir ängsligt och stressigt fram till sista 5 minuterna när till slut Isak Jonsson kvitterar. I förlängningen har Isak Jonsson och Sjökvist ett monsterbyte som bäddar för segern, tyckte Lindlövens tränare Jonas Dufåker, efter matchen.

Isak Jonsson stod för Lindlövens avgörande mål 4.51 in i förlängningen.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Tre poäng var av Jesper Broeng och Tobias Sjökvist

Surahammar gjorde också 3-4 efter 14.50 i andra perioden när Lukas Söderlund slog till. Lindlöven kvitterade till 4-4 med 58 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Isak Jonsson på pass av Jesper Broeng och Tobias Sjökvist. I förlängningen tog det 4.51 innan Lindlöven också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Isak Jonsson.

Lindlövens Jesper Broeng stod för ett mål och två assists och Tobias Sjökvist gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Lindlövens tredje uddamålsseger den här säsongen.

Lindlöven stannar därmed på tredje plats, och Surahammar på sjunde plats, i tabellen.

På onsdag 15 november 19.00 spelar Lindlöven borta mot Borlänge, och Surahammar hemma mot Skövde.